De sagde, at Post boss og fagforeningerne “handles krav og benægtelser i går om, hvor et sådant pres kom fra”, men kun TVNZ faktisk gidet at grave (Video-kan ikke ses uden for NZ) og fandt, at rederiet ikke hævder, at der havde været en trussel om en “sortliste”. Til gengæld skal kunden betale en fast sats hver måned til virksomheden, indtil gælden er betalt fuldt ud. I den hellige private sektor, hvis en virksomhed klarer sig dårligt, ingen fyrer aktionærerne, de fyrer den administrerende direktør og andre topledere. Meget som jeg er uenig med disse konservative om salg af aktiver og deres anti-union, anti-borgmester Brown poseren, jeg giver dem én ting: De generelt ikke vise unhinged ravings af kommentatorer på avisen hjemmesider, og det får mig til at tro, at måske kritikere af internettet har ret: Det er den anonyme karakter af de fleste kommentar bestyrelser, der fører til vitriol og ekstrem retorik, vi så ofte ser.

Det er ikke anderledes med Havne i Auckland.

Det har været fascinerende at se på. Indtast meme 2: Det er alle Auckland borgmester Len Brown’s skyld. Det er ikke anderledes med Havne i Auckland. Deres logik er, at hvis havnen er taget væk fra befolkningen i Auckland og solgt ud, der vil gøre havnen “bedre” og fungere “mere effektivt” (hvilket betyder, tilsyneladende uden fagforeninger), Akasse Medlem og dermed levere højere overskud. Indtast den tredje højreorienterede meme: Havnens problemer ville alle forsvinde, hvis det blev privatiseret: Fagforeningerne ville forsvinde, overskud ville skyrocket og solen ville skinne hele dagen. Da det meme heller ikke fik trækkraft, forsøgte de på et tredje meme: “Havnens problemer ville alle forsvinde, hvis den blev privatiseret.” Dette er højrefløjens sande dagsorden, har altid været, og alle ved det.

Deres dagsorden-drevet meme har store huller, hvoraf den største du kan køre en port-belastning af containerskibe gennem: WHO ejer havnen har intet at gøre med rentabilitet, “effektivitet” eller noget andet. Så dette meme holdt heller ikke. I dette tilfælde insisterede de på, at han personligt skulle have grebet ind for at afslutte tvisten, men det faktum, at han ikke mente, at han var en fiasko. Aucklanders kender måske ikke den virkelige historie, men de samledes ikke til dette meme, så højrefløjen forsøgte derefter at skyde skylden på Aucklands borgmester Len Brown, der tilsyneladende skulle have vinket en tryllestav og afsluttet tvisten. Virksomhederne kan pumpe op fordele kun for varigheden af fagforeningen trussel og derefter blot reducere fordelene, så snart de kan. I min korte eksponering for Tory verdenssyn af lokale myndigheder, har jeg set en eller flere af disse memes bruges til ethvert emne, de kan diskutere (og der har været flere), men dette er den første, hvor jeg har set alle tre Tory memes.

Det betyder, at den struktur, som de konservative selv har indført, gør det praktisk talt umuligt for nogen borgmester i Auckland at spille en rolle i at afslutte en strejke, undtagen måske en stort set symbolsk. Der er nok ikke mere misforstået-eller helt “ikke-forstået”-offentlige spørgsmål i Auckland lige nu end strejken mod havnene i Auckland. Problemet for dem er, at når Rodney Hide og N’Act Party oprettet den nye Auckland, de bevidst holdt aktiver som havnen i våben længde fra Rådet, primært for at gøre det lettere at sælge ud til private udenlandske investorer (havnen er i øjeblikket ejet af befolkningen i Auckland). Der er et ordsprog, at de lokale myndigheder i New Zealand er for politikere, der ikke er smart nok til at gøre det i Parlamentet.