Hele formålet med at tegne et realkreditlån er at låne hovedparten af købsprisen for et hus. De fleste huse sælge til priser, der ligger langt ud over beløbene folk holde i deres bankkonti, så tager et lån til at købe en bolig er temmelig meget uundgåelig. Og endnu mange homebuyers er overrasket over at opdage, hvor mange penge de er forpligtet til at bringe med dem, når det drejer sig tid til at lukke på lånet.
Det virker lidt ulogisk, at man ville have at medbringe kontanter til et lån lukning. Formålet med lånet er jo at modtage penge, er det ikke? Og endnu, skal betales omkostninger forbundet med at tage et lån og konventionen dikterer, at disse omkostninger betales, når lånet er underskrevet.
Hvis du ikke forventer det, et opkald fra et lån officer, sagde: “lukning er i morgen. Glem ikke at bringe en kasserer ‘s check for $15.000” kan være temmelig chokerende. Her er en kort liste over ting en køber kan forventes at betale kontant, når du lukker et lån:
# Ned betalingen – dette er del af prisen på huset ikke er omfattet af lånet. I de forløbne år, kan dette tal har været 20% af købsprisen eller mere. Nu, i nogle tilfælde kan der ingen udbetaling på alle.
# Lån opkaldsoprindelse gebyr – de gebyrer, som udlåneren opkræver at skabe og bearbejde lånet. Dette gebyr er typisk omkring 1% af lånebeløbet.
# Vurdering gebyr-gebyr til at vurdere, om huset er værd sælgers prisforlangende. Dette gebyr kan køre $300-500, afhængigt af markedet.
# Ejendom kontrolgebyrer – en beregning af et par hundrede dollars til at vurdere, om hjemmet er strukturelt lyd. Dette kan omfatte inspektion af VVS, elektrisk eller kloaksystemer samt en foundation eller tag inspektion.
# Privat realkreditforsikring – opkræves på lån at dække 80% eller mere af købsprisen, denne forsikring beskytter långiver fra standard af køberen.
# Diverse gebyrer – dette omfatter kopiering af dokumenter, Porto, kurer gebyrer, notar gebyrer og andre diverse kontorudgifter.
Alle disse gebyrer kan tilføje til en hel masse penge. Velinformerede køberen ville gøre klogt i at spørge, på forhånd, hvor mange penge han eller hun vil forventes at give ved lukketid. Da summen kan nemt udgøre 5% af købsprisen eller mere, vil de fleste købere tilstrækkeligt varsel for at samle midler for at få dem klar til tiden. Den sidste ting enhver køber ønsker at være i stand til at lukke, fordi han eller hun ikke kan levere de rette midler til lukning. Det er bedst at være forberedt.